Aanmelden en inschrijven

Procedure

 

U wilt uw kind aanmelden? Dat kan altijd! Als u ons uw aanmelding doorgeeft, nemen wij z.s.m. contact met u op voor verdere kennismaking. Loop gerust eens binnen om sfeer te proeven. U en uw kind zijn van harte welkom op onze school.

 

Algemeen

Contact

U kunt altijd rechtstreeks contact opnemen met onze directeur; 0348-691488, directie@jorai.nl. Ook bijvoorbeeld als u kinderen hebt die elders onderwijs volgen, of als u hoopt te verhuizen naar Zegveld. Wij maken graag tijd voor u vrij, zodat u met ons kennis kunt maken en wij met u!

 

Wanneer aanmelden?

 • Wij hanteren geen criterea wanneer u uw kind dient aan te melden;
 • Gemiddeld gezien worden nieuwe leerlingen aangemeld rond hun derde verjaardag. Dit mag gerust eerder, dat is geen probleem. Dus als u dat liever eerder doet, dan kan dat gerust;
 • Het is geen probleem als u uw kind later dan de derde verjaardag bij ons aanmeld;
 • In zijn algemeenheid geldt vanuit het uitgangspunt van de school; hoe eerder nieuwe leerlingen zijn aangemeld, hoe beter zicht de school heeft op wat er georganiseerd dient te worden voor de groep waarin uw kind instroomt.

 

Drie stappen

Wij leggen hieronder uit hoe u uw kind kunt aanmelden. In het kort gebeurt dit in drie stappen:
 • 1. U meldt uw kind aan bij school;
 • 2. Kennismaken;
 • 3. De school schrijft uw kind in.
Het kan ook zijn dat u liever eerst kennis wilt maken voordat u besluit uw kind aan te melden op onze school. In dat geval bewandelt u een andere route dan hieronder genoteerd. Dat is geen probleem. De route hieronder staat zo genoteerd om u inzicht te geven in het proces, u mag daar gerust uw eigen volgorde in aanbrengen.

 

1. U meldt uw kind aan bij school

Wij vinden het fijn dat u uw kind aanmeldt op de Jorai! Hartelijk welkom. U kunt uw kind aanmelden bij onze directeur; 0348-691488, directie@jorai.nl. Graag ontvangen wij van u:
 • 1. Naam en geboortedatum kind;
 • 2. Namen ouder(s)/verzorger(s);
 • 3. Adresgegevens;
 • 4. Telefoonnummer en emailadres.
U kunt ook een formulier invullen: Direct aanmelden »

De directeur neemt vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op om de verdere stappen te zetten, zoals het invullen van een inschrijfformulier. Ook kan de directeur u voorstellen een kennismakingsgesprek af te spreken (wanneer u bijvoorbeeld (nog) geen andere kinderen op school heeft). Het is waardevol kennis met elkaar te maken.

 

2. Kennismaken

U kunt ook eerst een informatieochtend bezoeken of een kennismakingsgesprek voeren met de directeur.

 

A. Een informatieochtend:

 • Één keer per jaar kunt u als ouders en kinderen kennis maken met onze school d.m.v. een open informatieochtend. Deze ochtend plannen wij altijd in de eerste week van maart

  Dit schooljaar 19/20 is de datum van deze ochtend nog niet bekend. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden.

  De directeur zal u allereerst informeren over de gang van zaken op school. De intern begeleider zal vervolgens uiteenzetten hoe de zorg op onze school is geregeld. Tevens maakt u kennis met de leerkracht(en) van groep 1 / 2. Voor uw andere kind(eren) is oppas aanwezig.

 • Bent u als ouders ‘nieuw’ op de Jorai? Dan is het prettig om, met het inleveren van het inschrijfformulier, een persoonlijk kennismakingsgesprek af te spreken met de directeur; 0348-691488, directie@jorai.nl.

 

B. Een kennismakingsgesprek:
 • Kunt u niet aanwezig zijn op een informatieochtend? Dat is geen probleem. U kunt altijd een kennismakingsgesprek afspreken met de directeur; 0348-691488, directie@jorai.nl;
 • U krijgt na het kennismakingsgesprek een inschrijfformulier mee. Deze kunt u thuis invullen (indien u uw kind inderdaad wilt opgeven voor de Jorai).

 

3. De school schrijft uw kind in

Uw kind daadwerkelijk inschrijven op de Jorai, doet u door het ingevulde inschijfformulier bij de directeur in te leveren.
 • Nadat u uw kind heeft ingeschreven, schrijven wij uw kind in in onze administratie. U ontvangt van de directeur een bevestiging per email;
 • U ontvangt vanaf dat moment al de nieuwsbrief van school. Zo kunt u alvast verder kennismaken en sfeer proeven;
 • Eén maand voor de vierde verjaardag (of op ander passend moment indien uw kind ouder is en in een andere groep instroomt) krijgt kind een zogenaamde ‘welkomskaart’. De leerkracht komt die kaart persoonlijk bij u thuis brengen. Op deze kaart staat de datum van de eerste schooldag van uw kind. Starten is mogelijk vanaf de dag dat het kind vier jaar wordt. Ook wordt er gelijk een afspraak gemaakt, wanneer het kind mag komen wennen. Voor nieuwe kinderen is er gelegenheid om twee keer te komen wennen in de groep waar ze naar toe gaan. Ze maken kennis met de leerkracht en de andere kinderen uit de groep;
 • Nadat uw kind vier weken op school meedraait, willen we graag van u horen, hoe uw kind het ervaart op onze school. Bij nieuwe gezinnen komt de leerkracht thuis op bezoek. Anders vindt dit gesprek op school plaats. Wij hopen zo van elkaar te leren, zodat uw kind krijgt wat het nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen.

 

Schooljaar 19/20

Wilt u meer info over het huidige schooljaar? Wij hebben de belangrijkste documenten op een rijtje gezet voor u.

Jaarkalender 19/20 »

Schoolgids 19/20 »

Informatieboekje kleutergroepen »

Aanmelden en inschrijven

U wilt uw kind aanmelden? Dat kan altijd! Als u ons uw aanmelding doorgeeft, nemen wij z.s.m. contact met u op voor verdere kennismaking.

Direct aanmelden »

Aanmeldprocedure »

Contact

School met de Bijbel Jorai
Nieuwstraat 9
3474 JL Zegveld
T:(0348) 69 14 88
E: directie@jorai.nl

Contactgegevens »

Agenda


Donderdag 5 december Sinterklaas
Donderdag 12 december Studiemiddag, vrij om 12:30 uur
Vrijdag 13 december Peuterspelen
Woensdag 18 december Kerstfeest bovenbouw in de Milandhof (avond)
Vrijdag 20 december Speelgoeddag groep 1/2
Maandag 23 december Start Kerstvakantie
Maandag 6 januari Start school, nieuwjaarsreceptie 08:30 u.

Jaarkalender »

Welkom

Als directeur van de Jorai-school heet ik u van harte welkom.

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Ik kom graag in contact met u.

Met vriendelijke groet,

directie@jorai.nl

Barend van Benthem

Contact directeur »

De “Jorai” is een christelijke basisschool in het dorp Zegveld. De school staat in het (midden van) Het Groene Hart. Het is een school waar waarden en normen belangrijk zijn. Alle kinderen zijn welkom. De kinderen op de “Jorai” krijgen de ruimte zich te ontwikkelen en te groeien! Er werkt een ervaren en gedreven team met oog voor ieder kind. Moderne (leer)middelen zijn aanwezig. De school is trots op de leerlingen, hun resultaten en de grote betrokkenheid van ouders en verzorgers.

De “Jorai” is een christelijke basisschool in het dorp Zegveld. De school staat in het (midden van) Het Groene Hart. Het is een school waar waarden en normen belangrijk zijn. Alle kinderen zijn welkom. De kinderen op de “Jorai” krijgen de ruimte zich te ontwikkelen en te groeien! Er werkt een ervaren en gedreven team met oog voor ieder kind. Moderne (leer)middelen zijn aanwezig. De school is trots op de leerlingen, hun resultaten en de grote betrokkenheid van ouders en verzorgers.